Συμβουλές περιποίησης

Εξωτερικές Απειλές... Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Καθημερινά τα αυτοκίνητα μας υπόκεινται σε δοκιμασίες. Η εξωτερική εικόνα του αυτοκινήτου μας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, με αποτέλεσμα την φθορά του χρώματος και την αλλοίωση της καλαίσθητης του εικόνας. Το μέγέθος της φθοράς εξαρτάται απόλυτα από το πόσο φροντίζουμε το όχημα μας. Μπορεί να είναι ανεπαίσθητη ή να φθάσει σε σημείο που να απαιτείται φανοποιεία για να επισκευαστεί. Αυτό μεταφράζεται σε δυσαρέσκεια γιατί η δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση μετά την κατοικία μας δείχνει «μέτρια», χάνει την μεταπωλητική της αξία και απαιτεί αρκετά χρήματα για να επανέρθει στην αρχική της κατάσταση. Μην ξεχνάμε ότι τα χρώματα των αυτοκινήτων είναι πλέον υδατοδιάλυτα (για την προστασία του περιβάλλοντος). Συνεπώς περισσότερο ευπαθή…
Παρακάτω θα αναλύσουμε ποιοι παράγοντες απειλούν το όχημα μας και πως μπορούμε να το προστατέψουμε.

 1. Διαβάστε περισσότερα...

  Καιρικές συνθήκες

  Οι χαμηλές θερμοκρασίες, το χιόνι και οι όξινες βροχές τον χειμώνα. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ισχυρή ηλιακή ακτινοβολία το καλοκαίρι. Φθείρουν το χρώμα, αλλοιώνεται η λεία επιφάνεια του και «κόβει».

  Περιττώματα πουλιών

  Επίσης σοβαρή φθορά προκαλούν τα περιττώματα πουλιών. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, οι κουτσουλιές «ψήνονται» πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να καεί το βερνίκι και το χρώμα του οχήματος. Μένουν στάμπες και η επιφάνεια γίνεται θολή. Ανάλογα την περίπτωση, μπορεί να επισκευάσουμε το σημείο με επισκευαστικό γυάλισμα ή μπορεί να χρειαστεί και βάψιμο.

  Ρετσίνι δένδρων

  Ακόμη μια απειλή που προκαλεί εξίσου σοβαρή ζημιά όπως οι κουτσουλιές. Τα δένδρα μας προσφέρουν σκιά τους ζεστούς θερινούς μήνες, αλλά μας επιφυλάσσουν δυσάρεστες εκπλήξεις όπως στάμπες και θολή επιφάνεια που χρίζουν επισκευής.

  Καυσαέρια/Σκόνη

  Με την καθημερινή χρήση του οχήματος μας, καυσαέρια, σκόνη, πίσσα κολλούν στην επιφάνεια, φθείρουν το χρώμα και δεν φεύγουν με το απλό πλύσιμο. Δρουν σαν γυαλόχαρτο στην επιφάνεια.

  Έντομα

  Αναπόφευκτα οδηγώντας το όχημα μας προσκρούουμε πάνω σε έντομα. Αυτά είναι ιδιαίτερα όξινα και αφήνουν σημάδια.

  Βενζίνη

  Όταν βάζουμε καύσιμα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί είναι καυστικά.

  Απορρυπαντικά

  Δεν πλένουμε ποτέ το αυτοκίνητο μας με κάθε λογής απορρυπαντικό (πιάτων, ρούχων, χλωρίνη κλπ.) Είναι καυστικά.

  Σφουγγάρια/Πανιά

  Δεν πλένουμε ποτέ το αυτοκίνητο με ακατάλληλα σφουγγάρια ή πανιά (σκληρά, βρώμικα κλπ) Προκαλούμε περισσότερη φθορά, παρά καθαριότητα.

  Τι λύσεις έχουμε στην διάθεση μας για να συντηρήσουμε το αυτοκίνητο μας όσο καλύτερα γίνεται για μεγαλύτερο δυνατόν χρονικό διάστημα;

  Συμβουλές Περιποίησης Αυτοκινήτου

  Πλύσιμο οχήματος

  Να πλένετε το αυτοκίνητο σας συχνά. Αν το κάνετε μόνοι σας, για να κάνετε σωστή δουλειά και να έχετε άψογο αποτέλεσμα, πρέπει να τηρήσετε κάποιους κανόνες. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το άρθρο «Πλύσιμο αυτοκινήτου». Αν δεν θέλετε να το κάνετε εσείς, απευθυνθείτε σε κάποιον σοβαρό επαγγελματία που πλένει μόνο στο χέρι. Οι βούρτσες πλυντηρίων προκαλούν φθορές, γιατί δεν αντικαθιστούνται στον προβλεπόμενο χρόνο (όταν έχουν φθαρεί) ή είναι υπερβολικά βρώμικες.

  Συντήρηση

  Η απλούστερη συντήρηση είναι το κέρωμα. Πρέπει να κερώνετε το όχημα σας τουλάχιστον δύο με τρεις φορές τον χρόνο. Με πολύ προσεχτική χρήση μπορείτε να προστατέψετε ως ένα βαθμό το αυτοκίνητο σας για μερικούς μήνες. Το κόστος εφαρμογής είναι ανάλογο με το μέγεθος του οχήματος και την μάρκα κεριού που θα χρησιμοποιήσει ο επαγγελματίας.

  Επισκευή Χρώματος

  Αν έχετε γρατσουνιές, διάφορα σημαδάκια, θαμπάδα στο χρώμα κλπ., τότε θα πρέπει να γυαλίσετε το όχημα σας και ενδεχομένως να κάνετε επαναφορά χρώματος. Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματία. Το γυάλισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο τεχνικός πρέπει να είναι να είναι γνώστης του αντικειμένου. Να μην αφήσει στρογγυλάδες, γυαλάδες και ολογράμματα. Πριν παραλάβετε το αυτοκίνητο σας, να ζητήσετε να ανάψουν τους προβολείς ή να το βγάλουν έξω να το ελένξετε υπό το ηλιακό φως. Μόνο έτσι θα δείτε αν υπάρχουν «ατέλειες» στην ποιότητα της δουλειάς του. Το κόστος εργασίας εξαρτάται από την κατάσταση του χρώματος και το μέγεθος του οχήματος. Δεν συνίσταται να γυαλίζετε το όχημα σας περισσότερο από 3 φορές κατά μέσο όρο σε μια δεκαετία. Κέρωμα μπορείτε να κάνετε όσες φορές θέλετε. Σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις συνίσταται φανοποιός. Για να διατηρήσετε το αποτέλεσμα του γυαλίσματος ή να συντηρήσετε την υπάρχουσα καλή κατάσταση του αυτοκινήτου σας, θα πρέπει οπωσδήποτε να το προστατέψετε με κάποιο προϊόν προστασίας χρώματος.

  Συμβουλές Περιποίησης Αυτοκινήτου

  Προστασία Χρώματος

  Στην αγορά υπάρχουν διάφορα προϊόντα διαθέσιμα, όπως είναι το τεφλόν, το τιτάνιο, η νανοτεχνολογία και η κεραμική προστασία. Υπόσχονται προστασία από κουτσουλιές, ρετσίνια, καυσαέρια κλπ. Τα τρία πρώτα υλικά έχουν διάρκεια ζωής δύο με τρία χρόνια, με προϋπόθεση την ετήσια συντήρηση. Θα πρέπει να υπολογίσετε το κόστος εφαρμογής και το κόστος της ετήσιας συντήρησης στον προϋπολογισμό σας. Η κεραμική προστασία χρώματος της Williams, είναι προϊόν τρίτης γενιάς και ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει στην αγορά. Είναι προϊόν των πρωταθλητών της φόρμουλα 1, Williams. Είναι εφεύρεση της NASA. Αρχικά είχε σχεδιαστεί για στρατιωτική χρήση για την μείωση τριβής και θερμότητας των διαστημικών λεωφορείων. Έχει 5ετή διάρκεια και είναι το μοναδικό που έχει γραπτή εγγύηση από τον κατασκευαστή. Δεν απαιτεί ετήσια συντήρηση. Μόνο πλύσιμο μία με δύο φορές το μήνα.

Οφέλη Προστασίας Χρώματος

Το Williams Ceramic Coat, είναι ένα μοναδικό προϊόν προστασίας χρώματος (κεραμική επίστρωση) με 5ετή διάρκεια. Πολλοί αναρωτιούνται. Τι είναι αυτό το προϊόν; Είναι πραγματικά μοναδικό; Προσφέρει όσα υπόσχεται ή είναι ένα ακόμη διαφημιστικό τρικ; Κάποιοι επαγγελματίες το εξυμνούν. Άλλοι θεωρούν ότι δεν είναι σπουδαίο.
Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να σας εξηγήσουμε όσο πιο απλά γίνεται, τι είναι το προϊόν, τι προσφέρει και τι πρέπει να προσέξετε κατά την στιγμή αγοράς.

 1. Διαβάστε περισσότερα...

  Οφέλη Προστασίας Χρώματος

  Ceramic Coat

  Περισσότερο από δύο δεκαετίες κυκλοφορούν στην αγορά προϊόντα προστασίας χρώματος αυτοκινήτου. Στην χώρα μας δεν είναι διαδεδομένα. Πολλοί επαγγελματίες αλλά και καταναλωτές δεν γνωρίζουν την ύπαρξη τους ή τις ιδιότητες τους. Ακούγοντας ένα πολλά υποσχόμενο προϊόν, πολλοί δείχνουν διστακτικοί ή επιφυλακτικοί. Δικαίως, μιας και δυστυχώς σε όλες τις αγορές υπάρχουν και οι «κακοί επαγγελματίες» που από άγνοια ή για ιδία οφέλη, δημιουργούν κακή εικόνα για τον χώρο τους.

  Τι προσφέρει;

  Το Ceramic Coat (κεραμική επίστρωση) είναι προϊόν προστασίας χρώματος 3ης γενιάς. Είναι κατάλληλο για νέα και μεταχειρισμένα οχήματα μέχρι 5ετίας. Δεν είναι νανοτεχνολογία, ούτε φιλμ προστασίας. Διεισδύει στους πόρους του χρώματος, γίνεται ένα σώμα με αυτό και σκληραίνει την επιφάνεια. Δεν ξεφτίζει ή ξεφλουδίζει. Προσφέρει προστασία από καθημερινούς εξωτερικούς παράγοντες που αλλοιώνουν την εικόνα του οχήματος μας, όπως ηλιακή ακτινοβολία, περιττώματα πουλιών, ρετσίνια, βρωμιά, καθαριστικά, μικρό εκδορές, όξινη βροχή, ακραίες θερμοκρασίες. Επίσης το όχημα σας μένει καθαρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  Πόσο Διαρκεί;

  Το προϊόν διαρκεί για 5 χρόνια και φέρει γραπτή εγγύηση. Μετά την πενταετία δεν εξαφανίζεται, απλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για την αποτελεσματικότητα των ιδιοτήτων του.

  Τι καλύπτει η εγγύηση;

  Το πιστοποιητικό εγγύησης βεβαιώνει ότι το προϊόν έχει πενταετή διάρκεια και ότι δεν προκαλούνται βλάβες στο χρώμα του οχήματος από κουτσουλιά, ρετσίνι κλπ. Αν προκληθεί ζημιά στο χρώμα του οχήματος (διάβρωση) από τους προαναφερθέντες παράγοντες, επισκευάζουμε το πάνελ του οχήματος χωρίς καμιά χρέωση.
  Σημείωση: Τέτοιου τύπου φθορές δεν καλύπτονται από καμιά εργοστασιακή εγγύηση χρώματος.

  Τι δεν καλύπτει η εγγύηση;

  Η εγγύηση δεν καλύπτει φθορές που έχει προκαλέσει ο ιδιοκτήτης ή κάποιος άλλος στο όχημα. Ατυχήματα, χτυπήματα από πέτρες, χρήση ισχυρών χημικών (π.χ. paint remover), μη προβλεπόμενη συντήρηση (π.χ. πλύσιμο οχήματος με σφουγγάρι τύπου scotch brite).

  Είναι άφθαρτο;

  Πολλοί καταναλωτές που έχουν εφαρμόσει στο όχημα τους το Ceramic Coat, πιστεύουν ότι το έχουν κάνει «αλεξίσφαίρο». Φυσικά αυτό δεν ισχύει. Κανένα προϊόν δεν μπορεί να προστατεύσει το καπό του αυτοκινήτου από πετραδάκι που το χτύπησε με ταχύτητα 80χλμ. Εσκεμμένη δολιοφθορά από αιχμηρό αντικείμενο ή κλειδί. Αράχνες από φθαρμένη βούρτσα πλυντηρίου αυτοκινήτων. Το Ceramic Coat, σε κάποιες περιπτώσεις όπως οι προαναφερόμενες, μπορεί να μειώσει το μέγεθος της ζημιάς. Π.χ. αν κάποιος έχει γρατσουνίσει το αυτοκίνητο μας με κλειδί ελαφρά, θα έχει «τραυματίσει» μόνο την κεραμική προστασία. Ο εφαρμοστής σας θα μπορέσει να επισκευάσει την επιφάνεια αποφεύγοντας την διαδικασία βαφής.

  Συντήρηση

  Μοναδική συντήρηση είναι το πλύσιμο του οχήματος μια με δύο φορές το μήνα με σαμπουάν αυτοκινήτου ουδέτερου PH με καθαρά πανιά μικροΐνας ή σφουγγάρι αυτοκινήτου.

  Βελτιώνεται η εμφάνιση του οχήματος μου;

  Το Ceramic Coat είναι απόλυτα διάφανο. Δεν καλύπτει καμιά ατέλεια του οχήματος σας. Αντιθέτως, μετά την εφαρμογή το όχημα παραμένει καθαρό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και οι πιθανές ατέλειες του οχήματος φαίνονται εντονότερα (π.χ. γρατσουνιές). Η εμφάνιση του οχήματος σας θα παραμείνει ίδια όπως την ημέρα εφαρμογής, χωρίς να υποστεί φθορά για τα επόμενα 5 χρόνια.
  Συνιστούμε να επισκευάσετε τις ατέλειες του οχήματος πριν την εφαρμογή για καθαρά αισθητικούς λογούς και μόνο.
  Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  1. Η ιδανικότερη εφαρμογή είναι σε καινούργιο όχημα. Θα παραμείνει όπως το παραλάβατε από την αντιπροσωπεία για τα επόμενα πέντε χρόνια.
  2. Αν το όχημα σας είναι μεταχειρισμένο, μπορείτε να το κερώσετε ή και να το γυαλίσετε, ώστε να επαναφέρετε σε άριστη κατάσταση το χρώμα και μετά να εφαρμόσετε την προστασία χρώματος Ceramic Coat. Το όχημα σας θα παραμείνει όπως το παραλάβατε μετά το γυάλισμα για τα επόμενα πέντε χρόνια.

  Αν όμως επιθυμείτε να διατηρήσετε το όχημα σας ως έχει χωρίς τα «μικρό μαζέματα», φυσικά μπορείτε να εφαρμόσετε το Ceramic Coat χωρίς κανένα πρόβλημα ως προς τις ιδιότητες του.

  Μπορώ να το εφαρμόσω εγώ;

  Όχι δεν μπορείτε να το εφαρμόσετε μόνοι σας. Απαιτείται ειδική διαδικασία. Το Ceramic Coat θα το βρείτε μόνο στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο συνεργατών, όπου οι εφαρμοστές έχουν εκπαιδευτεί και έχουν λάβει πιστοποίηση.

  Τι να προσέξω;

  1. Θα εφαρμόσετε το προϊόν μόνο σε εξουσιοδοτημένο συνεργάτη.
  2. Η υφή του οχήματος έχει να κάνει καθαρά και μόνο με την προεργασία που θα κάνει ο εφαρμοστής στο όχημα. Δεν αφορά τις ιδιότητες του προϊόντος. Π.χ. είναι καλύτερη η υφή της επιφάνειας ενός οχήματος που έχει περαστεί με πλαστελίνη ή πυλό. Επίσης αν έχει γυαλιστεί ή κερωθεί. Όμως δεν είναι προϋπόθεση το γυάλισμα ή το κέρωμα για την εφαρμογή του υλικού.
  3. Να ρωτάτε διεξοδικά τον εφαρμοστή τι επιλογές έχετε, αν θέλετε την άψογη δυνατή εικόνα του οχήματος σας πριν την σφράγιση του με το Ceramic Coat.
  4. Αν έχετε ζητήσει να γυαλιστεί το όχημα σας πριν την εφαρμογή του υλικού, προτείνουμε να ελέγχετε το όχημα σας μετά το γυάλισμα (υπό το ηλιακό φως ή τους προβολείς του καταστήματος) για τυχόν ατέλειες όπως είδωλα, στρογγυλάδες και αράχνες. Αν εγκρίνετε την εργασία που έχει γίνει, ζητήστε να προχωρήσουν στην εφαρμογή του Ceramic Coat. Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά ότι η ποιότητα των πρόσθετων εργασιών όπως γυάλισμα, κέρωμα, τοπικές επισκευές κ.λ.π., είναι άσχετα από το Ceramic Coat. Η προστασία χρώματος διατηρεί και προστατεύει την εικόνα του οχήματος σας, στην κατάσταση που ήταν την ημέρα εφαρμογής.
  5. Αν υπάρξει φθορά στο όχημα και χρειάζεται επισκευή, επισκευάζεται το συγκεκριμένο πάνελ. Δεν χρειάζεται εφαρμογή ξανά σε όλο το όχημα.
  6. Το Ceramic Coat δεν περιέχει σιλικόνη και είναι απόλυτα φιλικό για το περιβάλλον.
  7. Ζητήστε προσφορές από τουλάχιστον δύο εφαρμοστές, ούτος ώστε να έχετε μέτρο σύγκρισης στις υπηρεσίες & το κόστος που σας προσφέρουν, πριν καταλήξετε στην επιλογή εφαρμοστή.
  8. Να σας παραδώσουν το πιστοποιητικό εγγύησης (με συμπληρωμένα όλα τα πεδία), σφραγισμένο από τον πιστοποιημένο συνεργάτη.
  9. Κάποιοι επαγγελματίες θα σας πουν ότι μόνο ένα γυάλισμα/κέρωμα αρκεί για να προστατέψετε το αυτοκίνητο σας και ότι δεν χρειάζεστε προστασία χρώματος. Δεν είναι αληθές. Απλά προσπαθούν να σας έχουν συχνότερα στο κατάστημα τους για διάφορες εργασίες που αθροιστικά έχουν μεγαλύτερο κόστος από το Ceramic Coat. Το Ceramic Coat είναι απαραίτητο. Ιδίως σε μια χώρα όπως η Ελλάδα και το κλίμα της.

  Η αλήθεια βέβαια είναι, πως το Ceramic Coat δεν είναι για όλους. Όχι γιατί δεν έχουν πολυτελές αυτοκίνητο ή γιατί ενδεχομένως το θεωρούν ακριβό, αλλά γιατί το συγκεκριμένο προϊόν είναι μόνο για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που αγαπούν το αυτοκίνητο τους. Ασχέτου μεγέθους ή αξίας. Είναι γιαυτούς που θέλουν να το προσέχουν και να το βλέπουν σε καλή κατάσταση γενικότερα (εξωτερικά, εσωτερικά & μηχανικά). Δεν το θεωρούν απλά ένα μέσο μεταφοράς.

Πλύσιμο Αυτοκινήτου. Όσα πρέπει να γνωρίζετε...

Πλύσιμο αυτοκινήτου. Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι είναι μια απλή υπόθεση. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική. Το πλύσιμο το αυτοκινήτου μας, συμβάλει σημαντικά στην καλή συντήρηση της εικόνας του οχήματος μας. Είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο, προσοχή και μεράκι. Βεβαίως, μπορείτε να επιλέξετε αν θα το κάνετε μόνοι σας ή κάποιος επαγγελματίας. Όποια μέθοδο και αν επιλέξετε, προτείνουμε να δώσετε προσοχή στις παρακάτω λεπτομέρειες:

 1. Διαβάστε περισσότερα...

  Πλένουμε μόνοι μας το αυτοκίνητο μας (εξωτερικά)

  1. Πλένουμε το αυτοκίνητο μας οπωσδήποτε δύο φορές το μήνα. Όταν ξεκινήσουμε την διαδικασία, το όχημα πρέπει να είναι κρύο (επιφάνειες) και σε σκιερό μέρος.
  2. Χρησιμοποιούμε μόνο σαμπουάν αυτοκινήτου με ουδέτερο PH. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ απορρυπαντικά πιάτων.
  3. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ κοινά σκληρά πανιά ή πετσέτες. Μόνο καθαρά σφουγγάρια αυτοκινήτου, πανιά μικροΐνας ή συνθετικό πανί «μαλλί προβάτου». Αν θέλετε να είστε «επαγγελματίας», θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πανιά τεσσάρων ειδών. Ένα για τις μεταλλικές επιφάνειες, ένα για τα τζάμια, ένα για τα ελαστικά σας και ένα για γενική χρήση.
  4. Ξεπλένετε το όχημα με νερό.
  5. Σαπουνίζετε. Οι τροχοί είναι το τελευταίο μέρος του οχήματος που πλένουμε. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ειδικό καθαριστικό για τις ζάντες και τα ελαστικά μας.
  6. Ξεπλένουμε με καθαρό νερό.
  7. Σκουπίζουμε με ειδικά πανιά ανά περιοχή.
  8. Αν επιθυμείτε περνάτε το όχημα σας με ένα κερί αυτοκινήτου μια φορά κάθε 1,5 με 2 μήνες.

  Χρήσιμη Πληροφορία: Αν χρησιμοποιείτε διαφορετικά πανιά για κάθε περιοχή του οχήματος, αγοράστε τα σε διαφορετικά χρώματα ανά είδος για να μην τα μπερδεύετε κατά την χρήση. Επίσης διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες πλυσίματος και στεγνώματος κάθε πανιού για να μην τα καταστρέψετε άθελα σας.

  Πλένουμε μόνοι μας το αυτοκίνητο μας (εσωτερικά)

  1. Αφαιρέστε τα πανάκια από το όχημα.
  2. Σκουπίστε καλά με ηλεκτρική σκούπα δυνατής ισχύς το εσωτερικό του οχήματος και τα καθίσματα.
  3. Αν υπάρχουν βρωμιά ή λεκέδες, χρησιμοποιήστε μόνο ειδικά προϊόντα καθαρισμού & συντήρησης αυτοκινήτου για υφασμάτινες ή δερμάτινες επιφάνειες.
  4. Δώστε μεγάλη προσοχή στον καθαρισμό της οροφής. Λάθος προϊόντα ή υπερβολική πίεση μπορεί να φέρουν δυσάρεστα αποτελέσματα.
  5. Καθαρίστε και συντηρήστε τις πλαστικές επιφάνειες με εξειδικευμένα προϊόντα. Η ηλιακή ακτινοβολία και η ζέστη προκαλούν σταδιακά ανεπανόρθωτες φθορές.
  6. Αρωματίστε το όχημα με αρωματικό της προτίμησης σας.

  Στην ενότητα προϊόντα μπορείτε να δείτε προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου της Williams Car Care Products.

  Επαγγελματικό πλύσιμο

  Αν δεν επιθυμείτε να πλύνετε μόνοι σας το αυτοκίνητο σας ή δεν έχετε διαθέσιμο χρόνο, προτείνουμε να απευθυνθείτε σε κάποιον σοβαρό επαγγελματία που πλένει μόνο στο χέρι και χρησιμοποιεί επαγγελματικά ποιοτικά προϊόντα αυτοκινήτου. Μην παρασυρθείτε και αποφασίσετε μόνο με κριτήριο το χαμηλό κόστος. Πιθανότατα θα το μετανιώσετε. Αργά ή γρήγορα θα διαπιστώσετε φθορές (εσωτερικά & εξωτερικά) από την χρήση βρώμικων πανιών και ακατάλληλων προϊόντων με ισχυρή χημική σύσταση. Συνεπώς θα πληρώσετε αργότερα επισκευή με πολλαπλάσιο κόστος. Θα συνειδητοποιήσετε ότι κάνατε μεγαλύτερη ζημιά στον προϋπολογισμό σας και την ψυχική σας ηρεμία, παρά οικονομία. Αποφύγετε τα πλυντήρια αυτοκινήτων με βούρτσες. Προκαλούν φθορές. Συνήθως δεν γίνεται η απαιτούμενη συντήρηση στον επαγγελματικό εξοπλισμό.

  Όποια μέθοδο καθαρισμού του οχήματος σας και αν επιλέξετε, προτείνουμε να κάνετε συχνά αποστείρωση του εσωτερικού χώρου με όζον (χωρίς την χρήση χημικών) και μια φορά το χρόνο βιολογικό καθαρισμό. Ιδίως αν καπνίζετε, μεταφέρετε την οικογένεια σας ή έχετε κατοικίδια.

This will close in 0 seconds